top of page
Keti Koti Tafel decor
KETI KOTI DIALOOGTAS

Corona-proof de Keti Koti dialoog aangaan​

De sociale afstandsregels dwingen ons om nieuwe manieren te vinden om met elkaar in gesprek te raken, om voeling te houden met maatschappelijke ontwikkelingen, om de persoonlijke band met collega’s en vrienden niet te verliezen. Aan uw eigen eettafel met familie en/of vrienden eten en een ongewoon gesprek voeren? Ook in de huiselijke kring heeft het zin om middels het delen van ervaringen, gevoelens en inzichten stil te staan bij de geschiedenis van ons gedeelde slavernijverleden en de nawerkingen ervan.

 

De Keti Koti Dialoogtas biedt een bijzondere en beproefde mogelijkheid, om thuis uw eigen Keti Koti Tafel te dekken, en een ervaring op te doen die eerder bij velen een diepe indruk heeft achtergelaten. 

2020 & 2021

 

Toen wij vorig jaar vanwege de pandemie met beperkingen werden geconfronteerd hebben wij een volledig nieuw corona-proof aanbod gecreëerd. Met de door ons ontwikkelde Keti Koti Dialoogtas hebben op 1 juli 2020 een recordaantal van 2.000 deelnemers thuis, tegelijkertijd hun eigen dialoogtafel kunnen houden, begeleid door onze live-stream Keti Koti Tafel vanuit het Theater aan het Spui. In 2021 konden deelnemers de livestream van een Keti Koti Tafel op de binnenplaats van het Amsterdam Museum naast de Gouden Koets volgen. 

 

2022

 

Dit jaar zullen wij onze activiteiten opschalen en wederom een Nationale Keti Koti Tafel online faciliteren. Binnenkort kunnen wij ook de locatie bekendmaken vanuit waar de Nationale Keti Koti Tafel gefaciliteerd zal worden. Nu de sociale afstandsregels versoepeld zijn, kunt u ook met meerdere mensen samen de dialoog aangaan. U kunt nu al tassen reserveren, klik daarvoor op de knop hieronder.

Met duizenden aan de Keti Koti Tafel via livestream!


Om de gesprekken thuis te faciliteren zullen wij wederom vanuit een bijzondere locatie in het land online een Keti Koti Tafel houden, zodat u desgewenst virtueel kunt ‘aansluiten’ bij de overige duizenden deelnemers. Bij deze online dialoogtafel zullen muzikale intermezzo's, korte persoonlijke verhalen van prominente Nederlanders en onze toelichtingen voor een afwisselende ervaring zorgen.

Saka.jpg

Inhoud tas & thema

 

In de Keti Koti Dialoogtas zit materiaal om een dialoog in gang te zetten bestaande uit audiovisuele appetizers, divers materiaal voor de dialoog en een (bijna) kant en klare vegetarische maaltijd. Ten slotte is ook bijgevoegd een speciale link naar online te beluisteren treur- en vrijheidsliederen uit de slavernij.


Naast pindasoep en boyo-cake voor 2 personen bevat de dialoogtas alle ingrediënten voor een Keti Koti Tafel: kokosolie en kwasi bita (bitter hout) voor de rituelen; een A Tori Keti Koti Tafel handleiding met toelichtingen; het dialoogthema en -vragen. Hiermee kunt u in principe de Keti Koti Tafel geheel zelfstandig uitvoeren en de speciale dialoogvragen met uw gast(en) bespreken.

 

Typische Keti Koti thema’s gaan over onderwerpen die velen bezighouden, zoals: Stilzwijgen versus burgermoed, De moed om jezelf zijn hoe doe je dat?, Ruimte geven en nemen hoe doe jij dat?

Bijzondere samenwerkingen dit jaar


De receptuur van de Surinaamse boyo-cake is ontwikkeld door de befaamde patissier Cees Holtkamp uit Amsterdam, culinair Parool-recensent Gilles van Loo en onze eigen kok en faciltator Elias Simonse. Gebakken wordt de Boyo in de keuken van de RAI onder leiding van de chef-kok Paul Conijn. De Surinaamse pindasoep wordt naar onze receptuur vervaardigd door de soepfabriek Bicro.

 

Bij de productie van de tassen zijn verder vrijwilligers betrokken via Stichting Venzo

2021-05-05-13-03-13-003_edited.jpg

 Deze organisaties gingen u voor en gaan op 1 juli met de Keti Koti Dialoogtas het gesprek aan

Tony's Chocolonely                                             Artikel 1

Bij1 Groningen                                                    Imagine IC

Politie Noord Nederland                                    Stadsarchief Amsterdam

Hogeschool van Amsterdam                             Kitlv

De nieuwe Bibliotheek Almere                         Theatergroep Woest Oost

Haags Theaterhuis                                             Praktijk de Stille Kracht

Universiteit van Amsterdam                             Gemeente Amsterdam            

bottom of page