
TRAIN DE TRAINERS
De algemene doelstelling van de Keti Koti dialoogtafel is het vergroten van het bewustzijn van de hedendaagse gevolgen van het Nederlandse slavernij en koloniale verleden. Sinds de oprichting in 2012 heeft onze stichting in samenwerking met ca. 120 organisaties, w.o. vele maatschappelijke en culturele en maatschappelijke organisaties, stadsarchieven, kerken, en gemeentelijke overheden, onderwijsinstelling ect. Keti Koti dialoogtafels georganiseerd, waaraan in totaal ca. 14.000 mensen hebben deelgenomen. In binnen en buitenland w.o. de VS en Duitsland.
Traject
De stichting Keti Koti Tafel heeft een Keti Koti Tafel workshop ontwikkeld om de door ons opgebouwde kennis over te dragen. Een Keti Koti Tafel train de trainers traject behelsd 4 dagdelen, en zal verspreid over 4 maanden worden uitgevoerd. Het traject is interactief van opzet en zal worden afgerond door middel van een evaluatie.
Doelstellingen
De doelstellingen van het Keti Koti Tafel Traject valt uiteen in 3 onderdelen:
1. Het vergroten van ons bewustzijn over de gevolgen van het slavernij en koloniale verleden. Dit door stil te staan bij onze persoonlijke ervaringen, gevoelens en herinneringen middels diverse bewustzijn vergrotende oefeningen, dialoog en reflectie. Op basis van de uitkomsten van de dialoog en de reflectie wordt in gezamenlijkheid gekomen tot het Keti Koti Tafel thema en de daarbij behorende 3 dialoog vragen.
2. Het overdragen van kennis en vaardigheden met betrekking tot het organiseren en uitvoeren van de 3 pijlers van een Keti Koti Tafel te weten: De Keti Koti dialoog methode (A) de Keti Koti maaltijd (B) en de Keti Koti rituelen (C).
3. Het gezamenlijk organiseren en faciliteren van een Keti Koti dialoog tafel voor 100 personen (50 wit-50 zwart).
Onderdelen workshop
-
Introductie
-
Het overdragen van de theoretische onderbouwing m.b.t. de effectiviteit en de werkwijze van de Keti Koti tafel.
-
Het overdragen van kennis van het begrippenkader van het antiracisme discours.
-
Het overdragen van de noodzakelijke competenties en kennis met betrekking tot creëren van een veilige leeromgeving.
-
De gestructureerde Keti Koti dialoog methode.
-
Keti Koti Thema en dialoogvragen.
-
Het overdragen van alle andere facetten van het organiseren van een Keti Koti Tafel en de symbolische en historische betekenissen van de verschillende onderdelen.

