top of page
Keti Koti Tafel decor
DE DIALOOG

De kracht van dialoog 

De dialoog methode die we toepassen aan de Keti Koti Tafel is vastomlijnd van opzet en heeft altijd dezelfde volgorde. Sprekers en luisteraars wisselen elkaar af op aanwijzingen van de gespreksleider. We houden hierbij de tijd aan die vooraf is afgesproken. Inclusief stilte momenten om na te denken en te reflecteren over wat je dialoogpartner zojuist heeft gezegd. Wat heeft je daarin het meest geraakt. Een dialoogronde wordt steeds tussen een wit en zwart persoon (en alle kleuren daar tussenin) gevoerd en duurt ca. 20 minuten.

 

Dialoog is wellicht meer de kunst van het luisteren en begrijpen dan de kunst van het spreken.

fb-img-1558275937760_orig.jpg
KetiKotitafel_-10-1024x683.jpg
VOORBEELD THEMA

Burgermoed versus Stilzwijgen

Vraag 1
Kunt je een gebeurtenis delen, toen je achteraf besefte dat je stilzwijgend getuige was iemand die gediscrimineerd werd of een discriminerende opmerking maakte in jou omgeving? Welke gevoelens roept die herinnering bij je op?

 

Vraag 2

Deel een ervaring waarbij het je gelukt is om je uit te spreken toen je getuige was van discriminatie. Welke emoties maakte deze ervaring bij je los?
 

Vraag 3

Wat heb je nodig om je vaker uit te spreken? Wat zou je over de drempel helpen in zo’n geval, om ‘burgermoed’ te vatten?

bottom of page