top of page
Keti Koti Tafel decor
OVER ONS

Onze Missie

De algemene doelstelling van de Keti Koti Dialoog Tafel is het vergroten van het bewustzijn van de innerlijke en sociale conflicten en blinde vlekken die voortkomen uit de complexe historische en sociale achtergronden van het Nederlandse slavernij en koloniale verleden en het verkrijgen van nieuwe inzichten die leiden tot een samenleving vrij van discriminatie en racisme.

De stichting Keti Koti Tafel beoogt het collectieve bewustzijn ten aanzien van de erfenis van het slavernij en koloniale verleden van Nederland te vergroten. Dit door middel van het organiseren van Keti Koti Tafels, workshops en thema-bijeenkomsten. 

Bewezen effectief

Sinds de oprichting in 2012, heeft onze stichting in samenwerking met circa 230 organisaties, waaronder musea, bedrijven, grassroots organisaties, onderwijsinstellingen, stadsarchieven, gemeentes, ministeries, kerken en vrijwilligers enz Keti Koti Tafels georganiseerd. Inmiddels hebben al meer dan 37.750 mensen deelgenomen aan onze tafels.

 

Het landelijk Kennisplatform Integratie & Samenleving en Movisie hebben de Keti Koti Tafel geselecteerd en aanbevolen als een effectief middel ter bestrijding van discriminatie en racisme. Lees hierover meer in het 'Wat Werkt' dossier.

Achtergrond Stichting Keti Koti Tafel

De Keti Koti Tafel is een ‘invented tradition’ geïnspireerd op de Joodse Seder Tafel en omvat enkele vaste rituelen die de betekenis van de tafel en de handelingen uiteenzetten. De ervaring is dat door deel te nemen aan een Keti Koti dialoog hierdoor het bewustzijn over de hedendaagse gevolgen van de slavernijgeschiedenis toeneemt en er meer wederzijdse compassie en empathie ontstaat.

 

FLB_20190706_O8A3706_edited.jpg
TEAM & STICHTING KETI KOTI TAFEL
Mercedes-Zandwijken-584x875_edited.jpg
Mercedes Zandwijken

Founder & Algemeen Directeur

Mercedes noemt zichzelf samenlevingstherapeut. Naast het organiseren en faciliteren van Keti Koti Tafels geeft zij workshops en advies op het gebied van het inrichten van dialogische processen. 

uva_personalimage.jpg
Machiel Keestra

Co-founder  

 

Mede-initiatiefnemer  en facilitator van de Keti Koti (Dialoog)Tafels. Central Diversity Officer van de UVA en assistent professor, Interdisciplinary Studies

Foto-Elias-768x1024_edited.jpg
Elias Simonse

Opleider & Catering

Opgeleid in het dekoloniaal denken en moderniteit aan de Roosevelt Academy in Middelburg en systemisch werken. 

IMG_4753_edited.jpg
Julie Ruf

Productieleider & trainingen

Naast de productieleiding van de Keti Koti Tafels en zorgt Julie voor de back office. Hiernaast werkt zij als projectmedewerker Educatie & Participatie bij Theater Na de Dam.

Salwa Jabli_edited.jpg
Salwa Jabli

Marketing & Communicatie

 

Naast haar werk bij de Keti Koti Tafel is zij kunstenaar, initiator, creatief producent en bestuurder in een breed cultureel veld.  

SLP_Esther_Captain_21-x-315-cm_sRGB_Low-res_edited.jpg
Esther Captain

Voorzitter Stichting Keti Koti Tafel

 

Esther is historicus en Senior onderzoeker bij KITLV

 

IMG-20210327-WA0001.jpg
Frank von Winckelmann

Penningmeester Stichting Keti Koti Tafel

Frank is historicus.

bottom of page