top of page
Keti Koti Tafel decor

di 04 jun

|

Amstelveen

Gemeente Amstelveen en de Bibliotheek Amstelland

This dialogue table is bilingual | Samen streven we naar een samenleving vrij van discriminatie en racisme. Aarzel niet, meld je aan en maak deel uit van deze gesprekken.

Tijd en locatie

04 jun 2024, 18:00

Amstelveen, Stadsplein 102, 1181 ZM Amstelveen, Nederland

Over het evenement

>>> MELD JE HIER AAN <<<

Schuif aan bij onze tafel!

We nodigen je graag uit om op dinsdag 4 juni deel te nemen aan de Keti Koti Tafel in de Bibliotheek Amstelveen Stadsplein. We wisselen persoonlijke ervaringen, herinneringen en gevoelens uit. Zo staan we stil bij de hedendaagse gevolgen van het Nederlandse slavernijverleden.

We leven in Amstelveen met veel verschillende nationaliteiten samen. Om elkaar nog beter te begrijpen en te leren kennen is het waardevol om onze verhalen te delen. En daarom gaan we tijdens de Keti Koti Tafel één-op-één met elkaar in gesprek. De gesprekken vinden plaats tijdens een driegangenmaaltijd. Het koor Fri Yeye zingt treur- en bevrijdingsliederen. De tafel is een ontmoeting tussen witte en zwarte Amstelveners en alle kleuren daar tussenin. Op deze manier proberen we een toekomst te creëren waarin wederzijds begrip en medeleven leiden tot waardevolle inzichten.

Over Bibliotheek Amstelland 

"Bibliotheek Amstelland is een plek waar iedereen welkom is en waar verbinding en ontmoeting een belangrijke rol spelen. En ook voor de gemeente is dit essentieel, niet in de minste plaats vanwege de vele nationaliteiten die hier wonen. Met het organiseren van de Keti Koti Tafel, waarbij alle aanwezigen alle ruimte krijgen naar elkaar te luisteren en hun gedachten te delen, hopen we mensen dichter bij elkaar te brengen," aldus Hiske Deinema, programmamaker bij de Bibliotheek Amstelland.

De Amstelveense wethouders Floor Gordon en Marijn van Ballegooijen (beiden verantwoordelijk voor het diversiteitsbeleid in Amstelveen) zullen ook plaatsnemen aan de tafel. "Onze gemeente kent een grote diversiteit aan inwoners. Wij zien dit als onze kracht", zegt wethouder Van Ballegooijen. 

"De diversiteit is een gegeven, hoe we met elkaar omgaan en elkaar weten te vinden heeft alles te maken met inclusie. Deze bijeenkomst draagt hier positief aan bij." Wethouder Gordon vult aan: "Daarom is het zo mooi dat we op deze bijeenkomst en in deze setting met elkaar in gesprek gaan. Ik kijk uit naar de ontmoeting."

Evenementen over actuele thema's en maatschappelijke onderwerpen, ook daarvoor ga je naar de bieb! Zo staan naast de Keti Koti Tafel diverse 'ontbubbelactiviteiten', een gastcollege met het Rode Kruis en Literair Café 102 met Michiel Vos op het programma.

Deel dit evenement

bottom of page