top of page
Keti Koti Tafel decor

vr 24 mei

|

Almere

Kunstlinie Almere

Samen streven we naar een samenleving vrij van discriminatie en racisme. Aarzel niet, meld je aan en maak deel uit van deze gesprekken.

Tijd en locatie

24 mei 2024, 17:00 – 20:00

Almere, Esplanade 10, 1315 TA Almere, Nederland

Over het evenement

>>> MELD JE HIER AAN <<<

Intro:

We nodigen je graag uit om op 24 mei deel te nemen aan de Keti Koti Tafel in Kunstlinie in Almere. Middels het uitwisselen van persoonlijke ervaringen, herinneringen en gevoelens staan we stil bij de hedendaagse gevolgen van het Nederlandse slavernijverleden. Voor je aan tafel schuift, heb je de mogelijkheid om de tentoonstelling Stille Wateren te bezoeken. Deze tentoonstelling vertelt het eerlijke verhaal over ons gezamenlijk slavernijverleden en de impact hiervan op de huidige samenleving.

Over het evenement:

Gedurende een driegangenmaaltijd klinken er treur- en bevrijdingsliederen en voeren deelnemers één-op-één gesprekken aan de hand van een speciaal thema. Het biedt een unieke gelegenheid voor een verdiepend gesprek met iemand die je nog niet eerder hebt ontmoet en met een andere culturele achtergrond dan jezelf. Met witte en zwarte Nederlanders en alle kleuren daar tussenin. Zo kunnen we gezamenlijk werken aan een toekomst waarbij we via wederzijdse compassie en empathie tot betekenisvolle inzichten komen.

Bezoek ook de tentoonstelling Stille Wateren

Voordat je aanschuift aan de Keti Koti tafel kun je in de Kunsthal van Kunstlinie de tentoonstelling Stille Wateren bezoeken. Stille Wateren volgt de routes die schepen aflegden over de Zuiderzee met producten gemaakt door slaafgemaakten en vertelt de achtergrond over het slavernijverleden in Flevoland. In de multimedia installatie 'Wij' van Rafik Opti delen acht Almeerders openhartig hun verhaal en nemen je mee in wat hen heeft geraakt en gemaakt. Bij aanmelding ontvang je een kortingscode die je kunt gebruiken om kaarten te reserveren voor de tentoonstelling.

Stille Wateren is op vrijdag 24 mei geopend van 11.00 – 17.00 uur. Lukt het je niet om de tentoonstelling te bezoeken voordat je aanschuift aan de Keti Koti tafel? Stille Wateren is nog geopend t/m 28 juli 2024, ma t/m vrij van 11.00 – 17.00 uur.

Meer informatie over Stille Wateren.

Deel dit evenement

bottom of page