top of page
Keti Koti Tafel decor

“Als je je open stelt, kan je echt de diepte in. Je maakt een connectie van mens tot mens.”

Verbinding in dialoog: De kracht van de Keti Koti Dialoogtafel in Noord-Holland.


Herbeleef de bijzondere avond waarop witte Nederlanders en Nederlanders van kleur op 6 oktober 2023 samenkomen bij de Keti Koti dialoogtafel, georganiseerd door de provincie Noord-Holland in Haarlem. Deze terugblik biedt een kijkje in de ervaringen van deelnemers en de betekenisvolle momenten die de avond vulden.


Diepgaande gesprekken en universele thema's

De dialoogtafel bracht deelnemers samen voor persoonlijke gesprekken tijdens een rituele maaltijd met het thema 'wie was ik, wie ben ik nu en wie wil ik worden'. Ontdek hoe deelnemers, zoals Munira Blom en Tjalling Kramer, terugkijken op de avond en welke inzichten het voor hen heeft opgeleverd.


Rituelen en betekenisvolle momenten

De dialoogtafel omvatte niet alleen gesprekken maar ook rituelen die teruggrepen naar het slavernijverleden. Fri Yeye zong treur- en bevrijdingsliederen, waardoor de context van het onderwerp duidelijk werd. Leer meer over de betekenis van 'Kon Na Leti', uitgesproken door de commissaris van de Koning.


Tentoonstelling en kunst: Stemmen uit het Vverleden

Voorafgaand aan de dialoogtafel bood de tentoonstelling 'Slavernij. Stemmen uit het verleden' een diepgaand inzicht. Ontdek kunstwerken van getalenteerde kunstenaars die reflecteerden op het slavernijverleden. De expositie, samengesteld door gastcurator Winston Brandon, vertelde het familieverhaal van zijn tot slaaf gemaakte voorouder.


Terugblik op het programma

De avond begon met het bezoeken van de tentoonstelling tussen 17:00 en 18:00 uur, gevolgd door de dialoogtafel om 18:30 uur. De avond eindigde rond 21:00 uur. Deelnemers deelden hun persoonlijke verhalen, luisterden naar anderen en maakten nieuwe connecties


" Tijdens de dialoogtafel deel je niet alleen je verhaal, het is ook de bedoeling dat je luistert naar de ander. “Als je je open stelt, kan je echt de diepte in”, aldus Munira. “Je maakt een connectie van mens tot mens. Ik ben mij ook bewust geworden van mijn eigen vooroordelen. Door die los te laten, komen we samen verder."

Tekst: Gemeente Noord-Holland - https://www.noord-holland.nl/

Foto’s: Gemeente Noord-Holland - https://www.noord-holland.nl/

 

Meer over de Keti Koti Dialoog Tafel


Комментарии


bottom of page