top of page
Keti Koti Tafel decor

Smaakmakers van de dialoog

Het samen eten is een belangrijke, verbindende factor die bijdraagt aan de veilige setting die essentieel is voor een betekenisvolle dialoog.


De betekenisvolle gesprekken vinden plaats tijdens het eten. Met gerechten die waarschijnlijk door voormalige tot slaaf gemaakten werd gegeten. Vaak waren dat niet meer dan de restanten van hun eigenaars of gemaakt van goedkope ingrediënten.


Een kijkje in de keukenBinnen de Afro-Nederlandse of Surinaamse context bestaat de maaltijd uit:


Voorgerecht Pindasoep – een soep die hoofdzakelijk bestaat uit gemalen pinda’s, zout vlees en ‘tom tom’ (balletjes van gekookte bakbananen). 


Hoofdgerecht Heri heri – een Afro-Surinaams kleurrijke maar eenvoudige en voedzame maaltijd van verschillende aardvruchten. Een combinatie van rijpe en groene bananen, zoete aardappelen, cassave, een gekookt ei en bakkeljauw (gezoute vis).


Dessert Bojo – en Surinaamse cake gemaakt van geraspte cassave en kokos, rozijnen en suiker.


Dranken

Voor zowel jong als oud. In de Afro-Surinaamse traditie worden bij feestelijke gelegenheden altijd twee siropen aangeboden, namelijk gembersiroop of -bier (non-alcoholisch) en orgeade (siroop van amandelen).


Een kijkje in de keuken van de Keti Koti Tafel


Wist je dat wij in 2023..,


  • 4290 bananen hebben geserveerd?

  • Samen met 385 kilo kousenband?

  • En 250 kilo cassave?

Eet smakelijk!Bij de Keti Koti Dialoogtafel

Vergroten we bewustzijn over de omgang met het complexe Nederlandse slavernij en koloniale verleden


Het doel van de Keti Koti Dialoogtafel Innerlijke conflicten aanpakken, blinde vlekken belichten, en streven naar een samenleving zonder discriminatie en racisme.


Veilig praten over racisme en discriminatie aan de Keti Koti Dialoogtafel

Dit gebeurt door te focussen op persoonlijke ervaringen, herinneringen en emoties en niet op maatschappelijke en politieke gesprekken die polariseren. De dialoogstructuur bied veiligheid en diepgang. De thema's en dialoog zorgen verbinding.


Zelf een Keti Koti Dialoogtafel organiseren? Klik dan hier voor meer informatie.

 

Meer over de Keti Koti Dialoog Tafel

 

Foto’s: Jacob van Vliet e.a.

Comments


bottom of page