top of page
Keti Koti Tafel decor

Een unieke reis van luisteren en verbinden

Dit artikel is gemaakt met dank aan, en op basis van, het artikel Aan deze tafel lukt het wél om een vruchtbaar gesprek over racisme te voeren van Vera Mulder voor De Correspondent.


Een artikel over de Keti Koti Dialoogtafel in de Correspondent

In Nederland groeit het bewustzijn over de impact van ons slavernijverleden. Het artikel van de Correspondent beschrijft de oproep tot openheid, reflectie en erkenning van gedeelde geschiedenis voor een betere toekomst.


Keti Koti Dialoogtafels brengen witte en zwarte deelnemers samen voor openhartige gesprekken. De Keti Koti Dialoogtafels worden geprezen als veelbelovende aanpak tegen discriminatie. Het hart van dit initiatief ligt in begrip, empathie en compassie tussen gemeenschappen.


De Tafels zijn meer dan diners Het zijn ruimtes voor diepgaande verbinding tussen diverse achtergronden. Het is een beweging die praat én handelt voor verandering via ontmoetingen en dialogen.

Dit initiatief herinnert eraan dat het bespreken van beladen thema's de eerste stap is naar begrip en verandering.

"En dat werkt. Kennisinstituut Movisie droeg de Keti Koti Tafels onlangs voor als ‘veelbelovende aanpak’ voor het verminderen van discriminatie."

De Keti Koti Dialoogtafel nodigt je uit om deel te nemen, te luisteren en te reflecteren en samen te dansen op de gemeenschappelijke grond van Keti Koti Dialoogtafels.Lees het volledige artikel van De Correspondent hier, en laat je inspireren door de impact van luisteren, delen en reflecteren. Het is tijd om bruggen te bouwen en samen een inclusieve toekomst te creëren. Doe mee aan deze unieke reis van verbinding!


 

Bij de Keti Koti Dialoogtafel vergroten we het bewustzijn over het complexe Nederlandse slavernij en koloniale verleden


Ons doel Innerlijke conflicten aanpakken, blinde vlekken belichten, en streven naar een samenleving zonder discriminatie en racisme.


Veilig praten over racisme en discriminatie aan de Keti Koti Dialoogtafel Dit gebeurt door te focussen op persoonlijke verhalen en ervaringen, zonder maatschappelijke en politieke gesprekken die polariseren. De dialoogstructuur blijft duidelijk en positief, wat verbindend werkt. Zelf een Keti Koti Dialoogtafel organiseren? Klik dan hier voor meer informatie.

 

Meer over de Keti Koti Dialoog Tafel


 


Tekst: https://www.decorrespondent.nl/ - Vera Mulder

Foto’s: Jacob van Vliet e.a.

 

Comments


bottom of page