top of page
Keti Koti Tafel decor

Mijn Reis als productieleider bij de Keti Koti Tafel: luisteren, verbinden en respecteren.

Maak kennis met Julie Ruf: Ik ben Julie, productieleider bij de Keti Koti tafel. Ik ben nu bijna 3 jaar geleden per toeval betrokken geraakt bij de stichting, maar kies er nog elke dag bewust voor om mij voor de stichting in te blijven zetten. Als productieleider coördineer ik alles wat met de organisatie van de tafels te maken heeft, stuur ik de andere producenten en vrijwilligers aan en hou ik overzicht op de planning. Als kind van een witte moeder en zwarte vader voelde de Keti Koti tafel voor mij als thuiskomen.


Wat mij motiveert is het bespreekbaar maken van onderwerpen die bij mij thuis of in mijn vriendenkring vrijwel nooit besproken werden.


Ik geloof echt dat de gesprekken die aan de Keti Koti tafel plaatsvinden helend kunnen zijn en zet mij daarom heel graag in om zoveel mogelijk mensen aan een tafel te laten deelnemen.


Hoe denk jij dat je kunt leren om de intrinsieke waardigheid van elk mens met heel je hart te respecteren, ook van iemand die heel anders is dan jezelf of een heel andere status heeft dan jij?

Voor mij gaat het om echt luisteren naar een ander en mij proberen in te leven. Ik hou erg van maatschappelijke en politieke discussies, maar ben ook van mening dat we vaak te weinig focussen op persoonlijke verhalen.


Ik denk dus dat het voor mij gaat om om het luisteren naar iemands verhaal en van daaruit met een empathische blik naar diegene kijken. Dit is voor mij soms heel moeilijk als iemand een hele andere mening heeft, daarom denk ik dat ik mij beter kan richten op ervaringen en verhalen.

 

Meer over de Keti Koti Dialoog Tafel


bottom of page