top of page
Keti Koti Tafel decor

"Slavernij herdenken moeten we samen doen"

Bij de Keti Koti Dialoog Tafel Vergroten we het bewustzijn over het complexe Nederlandse slavernij en koloniale verleden.


Ons doel Innerlijke conflicten aanpakken, blinde vlekken belichten, en streven naar een samenleving zonder discriminatie en racisme.


Met een Keti Koti Dialoog tafel kun je echt impact maken Vooral omdat er gemakkelijk 100 mensen vanuit je eigen netwerk kunnen deelnemen. Lees meer over de Keti Koti Dialoogtafel in dit artikel. Zelf een Keti Koti Dialoogtafel bijwonen of organiseren? Klik dan hier voor meer informatie.


Dit artikel is gemaakt met dank aan, en op basis van, het artikel Slavernij herdenken moeten we samen doen van Lisanne Snelders op Brainwash.nl


"Slavernij herdenken moeten we samen doen"


Duik dieper in de betekenis van Keti Koti met de Keti Koti Dialoogtafel, een krachtig initiatief van Mercedes Zandwijken en Machiel Keestra.


Op 1 juli herdenken we niet alleen de afschaffing van de slavernij, maar verkennen we ook de diepten van gedeelde ervaringen. De Keti Koti Dialoogtafel, georganiseerd door Mercedes Zandwijken en Machiel Keestra, biedt een unieke ruimte voor één-op-één gesprekken tussen witte en gekleurde Nederlanders.


" Van de week deed een PhD-student mee die een soort wake-up-call had," vertelt Zandwijken. "Hij moest tot zijn afschuw bekennen dat hij nog nooit heeft durven uitspreken dat hij op zeer regelmatige basis racisme en discriminatie meemaakt. Na afloop schreef hij: This is individual and collective healing simultaneously."

Deelnemers delen persoonlijke verhalen, reflecteren op universele thema's en smeden connecties die voorheen niet bestonden. Dit initiatief illustreert de kracht van dialoog in het bouwen van begrip en het bevorderen van bewustwording.


De dialoog gaat verder dan woorden; het omarmt nieuwe rituelen die symbool staan voor het delen van pijn uit het verleden.


"Ze vallen stil en er komt empathie op gang die zorgt voor een verbinding die eerder niet bestond."

Lees in het artikel van www.brainwash.nl meer over deze bijzondere tafel die Nederlanders van diverse achtergronden samenbrengt voor persoonlijke gesprekken over racisme, discriminatie en uitsluiting. Ontdek hoe nieuwe rituelen en gestructureerde dialogen een unieke verbinding creëren, en hoe deze dialoog de weg opent naar erkenning van het gedeelde slavernijverleden.

Tekst: Lisanne Snelders - https://www.brainwash.nl/

Foto’s: Jacob van Vliet


Meer over de Keti Koti Dialoog Tafel

 

bottom of page