top of page
Keti Koti Tafel decor
De Keti Koti Tafel voor bedrijven

Een stap naar inclusie en verbinding

De Keti Koti Tafel voor bedrijven is een uniek initiatief dat bedrijven de kans biedt om bij te dragen aan een inclusievere samenleving.

Dit doen we door middel van dialoogtafels die in het teken staan van de hedendaagse gevolgen van het Nederlandse slavernijverleden.

 

Hieronder lees je hoe het werkt.

Wat is de Keti Koti Tafel?

Een Keti Koti Tafel is een dialoogtafel waar 100 mensen van verschillende achtergronden samenkomen om persoonlijke ervaringen, herinneringen en gevoelens uit te wisselen. Dit gebeurt tijdens een maaltijd, wat helpt om op een niet-polariserende manier te praten over moeilijke onderwerpen zoals racisme en discriminatie.

Waarom is dit belangrijk?

  • Diversiteit en inclusie: De Keti Koti Tafel helpt bedrijven om invulling te geven aan hun diversiteits- en inclusiebeleid door een veilige ruimte te bieden voor open en eerlijke gesprekken.
     

  • Verbinding met de gemeenschap: Bedrijven krijgen de kans om bij te dragen aan een inclusievere gemeenschap.
     

  • Unieke dialoog: Er zijn weinig tot geen andere initiatieven die op deze manier de dialoog aangaan over het slavernijverleden zonder polarisatie te veroorzaken.

Hoe werkt het?

Als bedrijf koop je één of meerdere stoelen. Dit bedrag wordt gebruikt om een tweede Keti Koti Tafel te organiseren voor bewoners van Amsterdam, die hier gratis aan kunnen deelnemen dankzij jullie bijdrage. Dit betekent dat je als bedrijf niet alleen zelf deelneemt aan een betekenisvolle dialoog, maar ook direct bijdraagt aan het mogelijk maken van eenzelfde ervaring voor de lokale gemeenschap.

Wanneer is het?

De Keti Koti Tafel voor bedrijven is onderdeel van het Keti Koti Dialoogfestival. Het Dialoogfestival vindt plaats van zondag 30 juni tot en met dinsdag 2 juli.

De Keti Koti Tafel voor bedrijven vindt plaats op maandag 1 juli in Amsterdam-Noord.

Samen streven we naar een wereld vrij van racisme en discriminatie
Barbara_Kieboom_KetiKotiTafel_ABNAMRO_2022_053.JPG
2021 Amsterdam Museum.jpg
Barbara_Kieboom_KetiKotiTafel_ABNAMRO_2022_075.JPG
Gedekte Keti Koti Tafel.jpg
Aan deze tafel lukt het wél om een vruchtbaar gesprek over racisme te voeren.

De Correspondent

De Keti Koti Tafel in video
Uit de kramp - Keti Koti Tafel - Maart 2024

Uit de kramp - Keti Koti Tafel - Maart 2024

Video afspelen
ONDERDELEN VAN EEN KETI KOTI TAFEL

De Keti Koti Tafel is een nieuwe traditie waarbij middels het uitwisselen van persoonlijke ervaringen, herinneringen en gevoelens stil gestaan wordt bij de hedendaagse gevolgen van het Nederlandse slavernijverleden met witte en zwarte Nederlanders en alle kleuren daar tussen in. 

2021 Amsterdam Museum_edited.jpg

3-gangen menu

Het samen eten is een belangrijke, verbindende factor die bijdraagt aan de veilige setting die essentieel is voor een betekenisvolle dialoog.

Lees hier meer over de maaltijd.

2022 UvA .jpg

Begeleid gesprek

De dialoog methode die we toepassen aan de Keti Koti Tafel is vastomlijnd van opzet en heeft altijd dezelfde volgorde. Dialoog is wellicht meer de kunst van het luisteren en begrijpen dan de kunst van het spreken.


Lees hier meer over de dialoogmethodiek

12_Fri Yeye_zangkoor_Keti Koti Tafel_Amsterdam_2022_ Muiderkerk_fototgraaf_Jakob van Vliet

Rituelen en liederen

Aan de Keti Koti Tafel maken we gebruik van symbolische handelingen. Binnen de rituelen die een Keti Koti Tafel begeleiden, speelt muziek een belangrijke rol. 

Lees hier meer over de rituelen, of het koor.

ZIJ GINGEN JE AL VOOR 
DE KETI KOTI TAFEL VOOR BEDRIJVEN OP MAANDAG 1 JULI
KIES WAT BIJ JE PAST
2019 Muiderkerk.jpg
Doe mee en maak een verschil

Door deel te nemen aan de Keti Koti Tafel voor bedrijven, draag je bij aan een inclusievere toekomst en maak je zelf een unieke ervaring mee.

 

Samen kunnen we werken aan een samenleving waar wederzijdse compassie en empathie centraal staan.

bottom of page